Viesojos kristīgajā mākslas nometnē “ImagiNations” Užavā

Pēc ilgāka pārtraukuma dzīvajā izpildīju dziesmas, kas radītas, mīlot Dievu. Vēl jo īpašāks mirklis tāpēc, ka ar mani kopā  — pirmoreiz izpildot šādu programmu — bija 11 gadus vecais dēls Regnārs, kurš piespēlēja kahonu.

Izskanēja dziesma, veltīta māksliniekiem, ”Varavīksne” (teksts no dziesmas ”šī diena ir cena, lai gleznotu varavīksni…”, teksta autore Liene Dzintare), un Latvijas Kristīgā radio rotācijā esošā dziesma “Bez Tevis”, un vēl daudzas citas (”Tēvs, es pateicos”, ”Ne Taviem brīnumiem vien ticu”, ”Vienmēr zini” u.c.).

Joprojām sevī cīnos ar paškritiku. Zinu, ka vajadzēja labāk sagatavoties. Man sanāk pašdarbnieciska “haļava”, sēžot uz “veciem lauriem”, jo ikdienā prioritātes ir pavisam citas — ģimenes dzīve, pienākumi divās darbavietās, saimnieciskie jautājumi… No otras puses, attiecos ar milzīgu sirsnību un pateicību Dievam par šo pieredzi. Atminos no šīs uzstāšanās reizes divus acu pārus. Vienas acis piekrītoši smaidīja un arī māja ar galvu, kad pirms dziesmām stāstīju stāstus par dziesmu saturisko ideju. Un vēl vienu acu pāri pamanīju brīdī, kad tikko nokāpu no skatuves, sasmaidījāmies un man pat pateica vārdiski ”Paldies!”. Šādi mirkļi ir īpaši nozīmīgi. Tas mierina un iedrošina, ka — ja vismaz viens cilvēks ticis uzrunāts — , tad attaisnojas pārējo, IESPĒJAMS (to jau es nezinu!! tās ir tikai manas bažas, fantāzijas, mani ”tarakāni”, jo es pati kā klausītāja parasti esmu gana kritiska..) garlaikošana vai dzirdes kaitināšana ar profesionalitātes trūkumu…   Ja citi mūziķi (un jo īpaši- patiešām pašdarbnieki) attaisnojas un sevi noniecina publiski, mani tas parasti kaitina. Gribas pateikt (un šoreiz acīmredzot tas man jāsaka pašai sev…): “Vai nu dari tā, kā tev pašam patīk, vai ej un patrenējies līdz brīdim, kad esi gatavs nākt uz skatuves… Lai gan, ja reiz es esmu šeit un turpinu Tevī klausīties, nevis pagriežos un nepatikā aizeju, tad tas nozīmē, ka man patīk, un varbūt pat nepamanīju Tavas nepilnības, tāpēc vienkārši ļauj man baudīt Tavu mūziku, bez Tavām atrunām un norādēm, kas Tev, Tavuprāt, neizdevās. Nenodod man savas negatīvās emocijas! Es gribu paņemt Tavas pozitīvās!”

 

19.08.2022.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *