Mana attālinātā dalība konferencē “Bibliotēka mūsu LIKEmetā”

Turpinot tradīciju rīkot mācību konferences, arī šogad Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) maģistra studiju programmas “Bibliotēkzinātne un informācija” vadītāja izaicināja mūs, pirmā kursa studentus, izmēģināt spēkus konferences organizēšanā. Mācību konference notika šī gada 9. decembrī, un šogad izvēlējāmies nosaukumu “Bibliotēka mūsu ““LIKE”metā”, vēršot uzmanību uz mūsdienu kultūrai raksturīgo “like” jeb “patīk” vērtēšanu visdažādākajos kontekstos.

Kursā esam septiņas dāmas, visas esam praktizējošas bibliotekāres, un, lai arī divas no mums bija saslimušas, prezentēti tika visi mūsu pētījumi. Ar Danielas Šterensus pētījuma rezultātiem iepazīstināja absolvene Aiga Pīķe, bet es piekritu piedalīties attālināti, izmantojot Microsoft aplikāciju “Teams”. Šāda pieredze man pirmoreiz, un, manuprāt, lieliska iespēja! Protams, ja neskaita risku veselības stāvoklim tomēr pasliktināties tādā mērā, ka nebūtu iespējams sakoncentrēties. Pozitīvais, ka attālinātā dalība man ļāva sekot līdzi visa pasākuma norisei, ne vien pašai uzstāties.

Manas kursabiedrenes pasākumā klātienē kopā ar pasniedzēju, programmas vadītāju Dainu Pakalnu.

Atbilstoši konferences iniciatores, maģistra studiju programmas “Bibliotēkzinātnes un informācija’’ direktores Dr.philol. Dainas Pakalnas mestajam izaicinājumam, konference tika organizēta, iztēlojoties, ka pasākums notiek sadarbībā ar kādu no ārvalstu universitātēm un atrodas kādā tālā ārvalstī. Šogad šis spēles elements tika iztēlots, par sadarbības partneri izlozējot Britu Kolumbijas Universitāti no Kanādas. Attiecīgi pasākuma norise tika ieturēta atbilstošā noformējumā, ar Kanādai raksturīgu simboliku, pateicoties Kanādas vēstniecības atsaucībai un atbalstam.

Man ir milzīgs gandarījums, ka izdevās sarunāt videosveicienu, tapušu īpaši šim pasākumam, no Kanādas Federācijas bibliotēku asociācijas priekšsēdētājas Lorisijas Makloedas, un arī, ka pasākumā ieradās Latvijas bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja Māra Jēkabsone.

Mana pētījuma tēma bija: bibliotēkas e-katalogs mūsu “like”metā (jeb ”like” atzīmēšanas laikmetā). Ar verbālā protokola metodi mēs ar divām kursabiedrenēm bijām testējušas Ventspils bibliotēkas jauno katalogu, un pastāstīju par rezultātiem.

 

Pilnie referāti rakstītā formātā būs lasāmi no 16.decembra konferences vietnē https://konferencekanada.wordpress.com/ . Konferencei tika izveidots arī konts sociālajā tīklā ‘’Instagram’’: @bibliotekamusulikemeta.

Vairāk par konferenci LU SZF mājaslapā šeit.

 

13.12.2022.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *